Comot-Comot Sekalian :P

Saturday, December 31, 2016

Tahun baru, hidup baru?

Assalamualaikum..
Eh dah 31 dec 2016 dah?
Ya Allah cepatnyaa masa berlalu.
Eha pun tak sempat nak update blog ni.
Alhamdullilah Allah bagi tanggungjawab besar
 dalam pekerjaan dan kehidupan.
Korang semua camne?
Tercapai tak azam tahun 2016? Haha
Eha macam biasa laa. Nak kurus tapi tak jugak kurus.
Eh lupa nak cite.
Kalau dulu eha kendalikan segmen Manis Manis Pagi kan.
Sekarang ni tak lagi.
Dah berubah kepada Manis X'pres AHa.
Petang pulak dah 3pm-7pm.
Alhamdullilah seronok sebab boleh bangun lambat haha.
Penerimaan pendengar pun alhamdullilah positive.
Eha nak post gambar on air tapi line slow pulak.
Next post eha upload gambar banyak2.
Btw doakan tahun 2017 ni akan membawa banyak kebaikan bersamaz
Semoga kita terus mengecapi kejayaan.
Semoga terus istiqamah dalam berazam.
Semoga terus bahagia bersama jalan hidup yang dipilih.
Selamat tahun baru !
Assalamualaikum Jodoh. 😘


Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P

Tuesday, April 19, 2016

Officially Penyampai Radio

Assalamualaikum :)
Holla people..
Sebelum ni Eha ada update yang Eha kerja sebagai penyampai radio di Radio SPRM kan?
haaaaaaaaaaaaa 4 bulan je Eha kat sana.. 
sebab kat sana bukan kerja tetap Eha.
Alhamdullilah Eha sekarang dah officially bekerja 
sebagai Penyampai Radio dan Pembaca Berita 
di radio Manisfm (Gaya Pantai Timur). 



Sejujurnya Eha sebelum ni tak pernah langsung dengar tentang radio ni haha
ye la sebab eha stay kt Putrajaya.
tapi bila tanya kat orang2 di Pantai Timur, rupanya radio ni sangat lah femes disini..
Eha baru saja 3 minggu bekerja disini..
so far semuanya Alhamdullilah 
tapi penat tu tayah cakap lah..
aku on air  segmen Manis Manis Pagi start 6am-10am...
tapi 5am dah kena punch in..
so dari rumah aku gerak jam 4.30 pagi..
bayangkan pukul berapa aku bangun? -.-"

tapi takpe lah...
dah tanggungjawab kita kena kerja, kerja lah kan?


so ini lah partner on air aku..
bukan boyfriend yeee hihi..
dia ni boleh tahan gak gila nya..
tapi selalu bagi nasihat kat aku..
abang2 sangat kau R haha 

ramai kawan kawan tanya kenapa aku terima offer untuk kerja di Terengganu?
jawapan aku satu je, sebab nak dekat dengan Umi Abah..
walaupun jiwa memberontak sebab takde shopping mall,
takde shoplet brand aku suka,
takde tempat makan fav aku  masa di perantauan tu. haha
tapi sini ada Pantai :) 


waktu weekend pulak, Jumaat Sabtu..
ni pun satu hal aku masih tak dapat biasakan diri..
selalunya cuti Sabtu Ahad kan?
haaa nasib kau la eha... pandai2 lah belajar. 
walaupun setakat 3 minggu kerja ni, aku masih belum dapat cuti.. 


ni gambar photoshoot bersama dj2 manisfm dan make up artist.
terus lain muka aku.. hahaha

so okay lahh.. malas nak type panjang2..
korang dengar lah eha on air eh?
boleh dengar online 
di www.manis.fm
atau download aplikasi Manisfm di Playstore... 


Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P