Comot-Comot Sekalian :P

Tuesday, April 19, 2016

Officially Penyampai Radio

Assalamualaikum :)
Holla people..
Sebelum ni Eha ada update yang Eha kerja sebagai penyampai radio di Radio SPRM kan?
haaaaaaaaaaaaa 4 bulan je Eha kat sana.. 
sebab kat sana bukan kerja tetap Eha.
Alhamdullilah Eha sekarang dah officially bekerja 
sebagai Penyampai Radio dan Pembaca Berita 
di radio Manisfm (Gaya Pantai Timur). 



Sejujurnya Eha sebelum ni tak pernah langsung dengar tentang radio ni haha
ye la sebab eha stay kt Putrajaya.
tapi bila tanya kat orang2 di Pantai Timur, rupanya radio ni sangat lah femes disini..
Eha baru saja 3 minggu bekerja disini..
so far semuanya Alhamdullilah 
tapi penat tu tayah cakap lah..
aku on air  segmen Manis Manis Pagi start 6am-10am...
tapi 5am dah kena punch in..
so dari rumah aku gerak jam 4.30 pagi..
bayangkan pukul berapa aku bangun? -.-"

tapi takpe lah...
dah tanggungjawab kita kena kerja, kerja lah kan?


so ini lah partner on air aku..
bukan boyfriend yeee hihi..
dia ni boleh tahan gak gila nya..
tapi selalu bagi nasihat kat aku..
abang2 sangat kau R haha 

ramai kawan kawan tanya kenapa aku terima offer untuk kerja di Terengganu?
jawapan aku satu je, sebab nak dekat dengan Umi Abah..
walaupun jiwa memberontak sebab takde shopping mall,
takde shoplet brand aku suka,
takde tempat makan fav aku  masa di perantauan tu. haha
tapi sini ada Pantai :) 


waktu weekend pulak, Jumaat Sabtu..
ni pun satu hal aku masih tak dapat biasakan diri..
selalunya cuti Sabtu Ahad kan?
haaa nasib kau la eha... pandai2 lah belajar. 
walaupun setakat 3 minggu kerja ni, aku masih belum dapat cuti.. 


ni gambar photoshoot bersama dj2 manisfm dan make up artist.
terus lain muka aku.. hahaha

so okay lahh.. malas nak type panjang2..
korang dengar lah eha on air eh?
boleh dengar online 
di www.manis.fm
atau download aplikasi Manisfm di Playstore... 


Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P

Wednesday, March 2, 2016

Alhamdullilah, selesai

Salam semua :)
Masih ingat Eha? hihi
Da berkurun rasanya tak update blog ni..
Aper cer agaknya ye kawan2 blogger ku?

okay lah..
meh aku cite sikit apa dah berlaku dalam hidup aku sepanjang tak update ni..
first of all, aku da berjaya habiskan Degree aku yay !
alhamdullilah 1st class degree, 
Bachelor in Mass Communcation (hons) Journalism, UiTM Shah Alam .. 
second thing is, sekarang ni aku da berkhidmat dan bekerja sebagai penyampai radio 
dan penyampai berita Macc.fm, radio SPRM selama 3 bulan dah..
so far, alhamdullilah aku pun makin matang ahahaha

soal cinta??
haaa ni la masalahnya..
aku pun tak tahu nak cakap cmne..
mungkin bahagia aku, jodoh aku belum tiba..
sabar lah kan?
in sha Allah da sampai masanya, ade la nnt hihi.. 

okay lah..
nanti aku update lagi..
banyak yg nak dikongsikan.. 
jaga diri, jaga hati. 
assalamualaikum


Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P