Comot-Comot Sekalian :P

Wednesday, May 23, 2012

aku mimpi 1/4 hari kiamat.

salam :)
okehh semalam aku dapat satu mimpi yang sangat2 menakutkan.. 
aku taktau kenapa tibe2 dapat mimpi macam tu..
hurmm. siyes smpai skang maseh terbayang2 :(

maaf kalau entry kali nie sangat2 panjang.
tapi, mungkin ada yang bole diambil sebagai pengajaran.
insya ALLah. 

oke mimpi tu bermula..
aku dan kawan2 lepak2 kat satu cafe..
cafe tu sebelah dengan pantai, or laut mungkin.
yeah bese lah beli2 air, then duduk kat kerusi.
then tibe2, awan jadi gelap, mendung..
and aku ingat tu biasalah kan.. hari nak ujan. 
but wait, bukan hujan..
tapi salji yang sangat2 tebal turun..
then, laut sebelah cafe tu jadi beku..
dan sume bende yang ade kat situ jadi beku..
kami pon seronok lah sebab salji turun kat malaysia kan.

then aku nampak ade beberapa orang pegy kat laut yg dah beku tu,
diorang lompat2 kat ctu, then tibe2, laut tu pecah..
sume jadi cair semula..
dan aku nampak satu ombak yang sngat2 besar sedang menuju ke arah kiteorg..
ya Allah time aku aku rase sangat2 takot, gerun, cuak, berdebar..
aku lari sekuat hati... lariii lariiii.. lariiii..
dan aku lihat sangat banyak darah dalam laut tu..
aku nampak ramai wajah2 manusia yang aku kenal mati dalam ombak besar tu..
aku nanges gile2.. Ya Allah aku takot sangat2..

oke then tibe2 laut jadi reda balek..
sume senyap.. ye lah.. dah ramai mati kan. sume takot.
pastu laut tu jadi beku semula.. jadi ais..
tapi kali nie tade sorang pon yang berani pijak laut beku tu dah.
sume dah fobia. termasuk aku.
time tu sume orang dah berpecah. sume dengan diri sendri.
no more friends, no more family..

then, lagi sekali ombak besar datang...
guruh dan kilat yang sangat2 kuat,,
macam bumi nak terbelah -.-
pehhhhhhhh seram gile...

aku teruskan berlari... 
dan sampai di satu tempat yang sangat pelik..
aku ingatkan aku selamat..
tapi, belom..

ada satu bola Giant yang berapi, sangat2 besar sedang kejar aku dari belakang..
kejar kami.. yaa kami semua yang ada kat situ..
larii lariii lariii.. 
kemudian aku nampak banyak sgt manusia mati..
bola api tu akan langgar sesiapa saja..
aku terselamat dari bola api tu..

tapi.. selamat hanya sekejap.
tibe2 ada datang banyak sgt bola2 mcam tu..
yang tajam dan laju..
sedang kejar kami semua. kita semua. 
dan alhamdullilah aku terselamat lagi..

oke bila aku sampai di satu tempat...
tempat tu, di sekeliling aku ade manusia2 yang sedang mengelilingi sesuatu..
aku macam pelik la. knp diorg sume nie tak kene kejar ngan bola2 api tajam tu..
then ade satu makhluk..
yang sangat tinggi, berpakaian jubah..
tapi aku tak nampak muka dye..
gerun woo tengok makhluk tu..
dye ckp " wahai manusia ( aku la), 
tidakkah engkau nampak mereka sedang bertawaf?
hanya mereka2 yang akan dilindungi.. "

then aku lari lagi..
sebab aku takot sangat ngan makhluk berjubah tu..
kemudian aku nampak ada diantara makhluk2 berjubah tu sedang mencampakkan babi,
serta haiwan2 yang menakutkan..
aku lariii.. menjerit, meraung ketakutan..

sampai lah satu tempat,
aku lihat ada umi dan abah aku..
dan aku memegang tangan umi aku..
abah hanya memandang..
dan, bola2 api tu terus mengejar aku.. 
aku berlari lagi sambil dipimpin oleh umi aku..
dan umi aku bawak aku ke suatu tempat yang tenang..

kat tempat tu, banyak sangat makhluk2 berjubah tu..
aku berhenti dan bertanya kepada salah seorang makhluk tersebut.
"kemanakah kalian mau pergi?"
dan salah seorang tu berkata " kami sedang menuju ke syurga"..
aku tergamam.. dan ada seorang lagi makhluk berjubah menepuk bahuku.
dan berkata " apa yang anda lihat ni, hanyalah 1/4 gambaran bila tibanya hari kiamat kelak"
woo 1/4.. Ya Allah.. 1/4 pon dah gerun cmni..
camne kalau 4/4 nanti?? lagi dasyat ... 

dan aku terjaga..
sambil berpeluh2..
Ya Allah apakah semua ni??
adakah satu petunjuk?

yaa mungkin aku leka, aku banyak membuat dosa..
dan ini satu pengajran buat aku..
satu nasihat.. aku harus berubah..
ke arah kebaikan. insya Allah..




Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P

11 comments:

HeartBreak Xiansheng said...

Kenapa bebola tue x sepak masuk gol?....haha

HeartBreak Xiansheng said...

Akan Tetapi bersyukuyr laa ea kerna dapat mimpi cm tue....mungkin anda salah seorang hamba Allah SWT yg terpilih....insyallah amin...~~

FaFa EhA said...

ee maen2 eh ! grrr ! hahaa.
hurmm tu lah.. insyaAllah aminn..
takot gile mimpi tu..

majoliccamanatee said...

takutnye .......seyez :s

Rose said...

same2 la kite berubah ke arah yg lebih baik...
waaa tkutnyer...mudah mudahan kite semua dah bersedia utk kembali pd-Nya..amin

FaFa EhA said...

mie = kann.. huhhhh...
akak rose = insya ALLah.. ada petunjuk kat ctu.. amin.

ikoko said...

...takutnya...

..saya pun ada mimpi hari kiamat.. banyak kali.. kali terakhir mimpi... banyak binatang berkeliaran lari... dari banyak arah... ingatkan diorang takutkan gajah.. then saya larikan diri, naik bukit lagi satu.. tengok harimau pula larikan diri dari sesuatu.. takut sangat...

FaFa EhA said...

kan? subhanaAllah. kadang2 mcm2 mimpi yg kite dpt. sume tu tuk sedarkan kte. insya Allah

Cheeze Nanz said...

Salam saudari..alhamdulillah diberikan mimpi sebegini..supaya kamu jangan lalai apa yang dikatakan kiamat pada diri sendiri..dikatakan kiamat pasti bencana...bila dikatakan pada diri sendiri - terimalah dugaan dan ujianNya..

semalam saya pun baru bermimpi mengenai kiamat..lebih kurang macam saudari..sama2lah kita mengingati Allah..:)

FaFa EhA said...

alhamdullilah :) insya Allah sama sama lah kita perbaiki diri kite :)

farsya shukor said...

akak , akak macam kawan saya . walaupun mimpi tu lama , die boleh ingat semuanya :) btw , segala mimpi ada hikmahnye . kan ?