Comot-Comot Sekalian :P

Friday, July 6, 2012

aku seorang Ophidiophobia -.-

salam :)
korang pernah fobia pada bende2 tertentu tak??
oke kalau nak diikutkan, aku nie banyak sangat2 fobianya -.-"
siyes uh sape kawan rapat, family, 
or orang2 yg rapat ngan aku, akan tau la penyakit fobia aku nih.

haa tapi antara banyak2 tu,
yang paling ketara, aku nih seorang ophidiophobia..
haa ape tu?? name nak scientific je kan? buahaha
kk menurut En.Google, 
ofidiofobia merupakan ketakutan kepada haiwan reptilia terutama Snake ! -.-
ya rabbi aku nak taip nie pon dah meremang2 tengkuk -.-"
pesakit fobia ini bukan sahaja akan takut bile berhadapan dengan haiwan tersebut,
tapi bahkan jika melihat gambar, mendengar bunyi, dan jugak melihat ejaan Snake !
fuhh k geli mat mat mat ~ haahaha

aku taktau bile lah nak berani dengan haiwan nih -.-"
bukan nye takot dye geget or ape, aku geli. faham tak geli?
kk sebenarnye ada penyebab aku fobia kepada snake nie,
haaa cmni cite dye :

mase aku tgh syok2 mandi dalam bilik air,
aku nie pulak jenis yang suke nyanyi2 kan HAHA 
so, tgh nyanyi2 dlm bilik air sambil belek2 muka kt cermin,
tibe2 ade seekor snake duk jalan kt cermin tu.
ades bole faham tak perasaan aku time tu?
dah la mse tu umo aku baru je 6 tahun -.-
memang jerit sekuat hati lah kan. 
then bile umi n abah datang, 
diorg bole pulak ckp " laa kecik je nie"
ahh tak kire, aku nampak besar tau !
haa start dari tu la aku memang sangat2 fobia kepada haiwan tu. :(

then bile pegy lawatan skolah darjah 6,
kiteorg pegy la zoo negara,
and kawan2 pulak jahat tau time tu.
diorg beli snake plastic tu :(
siyes aku taktau pon time tu.
then bile dah smpai tempat penginapan n time lepak2,
ade salah sorg kawan aku baling haiwan plastic tu kt aku -.-"
k nice kan?
memang bertambah la penyakit fobia nih. 

so kepada kawan2, tolong take note ! ahaha
jangan sesekali post kt wall fb ke ape,
gambar or sebarang perktaan berkaitan ngan snake ni.
diharamkan oke ! *amaran tegas*
kang tak pasal2 adeq aku terpkse tutup kan tab macam sebelom2 ni HAHa

hehe bye bye ! :p
jangan biarkn diri anda diselubungi fobiaaaaaa ! 
*lepas ni nk buat entry fobia aku yang laen* 


Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P

6 comments:

murni said...

sama ! ! ! muni pon tak boleh dengan benda tu . . kalao tengok badan ni dah rsa tak leh nak duduk dh . . than suara ni kira nak jerit je . . hahaha ;p

FaFa EhA said...

yayyyyy ade geng ! hahaha ingtkn sy je yg pelik sbb fobia dgn bnde tu hahaa. geli kan? haishh sabar je la hahaha

adibahfaizah said...

errr.seram la jgk. tp tadela smpi phobia :) buaya lg scaryy. haha

hairy said...

haha sma lah saya!geli juga....terngt zmn kecik2..hahha

FaFa EhA said...

HAHAHAHA awk pon geli haiwan nih? k kelaka hahaha sebab besenye laki tak takot :p

FaFa EhA said...

hahahaha. untungla x phobia :P