Comot-Comot Sekalian :P

Friday, July 27, 2012

Pak Guard Bank Islam Kedekut !

salam :)
haaaa kenyang dah sume?? hehehe
saya makan tepung pelita je arini :( sebab tade selera lah. 
*ceh padahal nak diet*

oke nak cite ni !

harini saya pegi settlekan hal hal tuk kemasukan degree tu kan.
but medical check up, amek gmbar, dan bayar yuran.
haaaaaaaa saya nak lepaskan geram tuk BAYAR YURAN !
kat mane? kat BANK ISLAM TAIPING ! oke
biar nak highlight kan. padan muke bwekkkkk :P

masuk2 je kat bank islam tu,
sy tanye la pakguard,
"pak cik, klu nak bayar yuran kne amek borang mne?"
then dye cm nak marah.
"haaaaaa tu !" *smbil tunjuk depan dye*
aku pon amek la. nak tau dye ckp ape??
" eh bukan kt cni ! tu kt kotak2 borang sne! yang ni contoh je". 
k fine dah sentap tau time tu :(
tau la saya noob tatau . 

then pegi kat borang tu, 
nak isi borang tu, tade pen 
then sy pegy la kt pak guard tu balek.
" pakcik, bole pinjam pen x??"
nak tau dye jwb ape?
" eh, klu sume nak pinjam pen sy, abes la dakwat. laen kali bawak sendri"
k fine terasa gile weh ! :((
pastu sy cm buat muke smbil ckp " bukan bank islam ni sediakn pen ke"
then dye diam je.

oke dah la saya silap isi.
pegy tnye pak guard tu balek, nk isi cmne sume
then dye x jwb -.-" bengang kot hahaa
oke rse cm nk nges kat situ :(
then ade la pegawai dye dtg tnye kenapa.
then dye terangkan sume
oke thanks abang :)

then bile dah nombor di pnggil tuk berurusan dengan kaunter,
smbil bayar, saya tanye la akak kaunter tu.
"akak, memang bank islam tak de sediakan pen ke kat isi borang?"
pastu akak tu ckp " eh kenapa dik? kiteorg mmg ade sediakn pen"
k then saya ckp la
"pak guard tu marah n suh beli pen sendri sbb dye ckp nnt pen dye abes dakwat"
akak tu gelak2 -.-
then dye suh kawan dye pegy bg 3 batang pen kt pak guard tu.
haaaaaa amek2 ! perli kau ! ahahaa
pastu bile da selesai sume, akak tu ckp dye mintak maaf bagi pihak bank islam
oke bru saya senyum puas :)

bile nak balek,
lalu depan pak guard tu, dye jeling je HAHAHA 
benci saya ke? maaf la. 
sape suh kedekut :P
oke bybye :)



Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P

14 comments:

Anis Athia said...

pak guard tu lapar agaknye, pagi tadi terlepas sahur..huhuhu

FaFa EhA said...

ahhaahaa tau tape. sabar je la. haishhhh

Si Kembang Cina said...

hhaha , bengong punye pakguard

piko pink said...

haha...pak guard tension kot..bosan wt kje same aje..

hairy said...

kejam nya pakcik tuh..bahahha...pen bp sen ja kedekut..haha..adoilah!..sbr na...eh bank islam kat market erk?

FaFa EhA said...

@si kembang cina : hahaha memang pon. geram betol

FaFa EhA said...

@piko pink : hahahaha period la tu

FaFa EhA said...

@hairy : hahaha kejam kan? dah la dye ckp tu kuat. abes sume tgk sy kne marah haha sabar2.

Farie Faraway said...

nanti kalau farie pergi nak minta pen dekat pak guard tu lah, untunglah dia kalau takde sape minta pen dekat dia nanti, haha. :P

FaFa EhA said...

hahahaha nnt farie dtg, jgn mintak pen, farie pegi bg pen kt ye. perli la hahahahaha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

maut kedebuk punya ayat pak guard tu. haaaaaaaa

FaFa EhA said...

sentap gile nagn pak guard tu hahahaa

Ulya said...

sabar .

ulya pegi but kat bank islam jugak , tapi kat penang lha , baik je semua pekerja dia :)

Alhamdulillah :) selesai dgn jayanya !

FaFa EhA said...

hehehe untung la dpt yg baek :)