Comot-Comot Sekalian :P

Sunday, August 12, 2012

Jalan-Jalan di Jalan TAR dan SOGO KL :)

salam :)
selamat malam kawan2.
haa saya baru balek dari KL.
4 hari duk sane. macam bese lah, ikot abah meeting. hehe

lagipon time tu amek akak kt LCCT, dye balek dr Sarawak :D
da lame tak jumpe. dalam 6 bulan cmtu. peh rindu

so alang alang da ade kt sne kan,
kiteorg jalan jalan la cari barang2 raya.

haa mula2 ingatkn nak pegy jalan2 tu naek kete.
tp memandangkan hari sabtu. peh confirm jammed dan sesak kan?
so, kiteorg decide naek LRT je :)
abah, umi, akak dua org, abang dan kakak ipar dan anak buah sorg n adeq saya :)
pehh ramai kan?hahaha berjalan bersama family.

oke time nak beli token tu,
pehhhhhhhhh ramai gile manusia2.
memang rase cm sesak nafas jugak la.
time sampai kat sogo, ya Rabbi. 
bayangkan sebesar2 sogo tu, PENUH weh !
penuh dengan manusia.
jalan dalam tu cm jalan kt pasar.
sesak gile. aku asyik langgar org je. 
lame jugak la dalam tu. cari2 baju kemeja adek,
beli baju melayu abang,
beli kemeja n suar abah.
time beratur gile punye panjang barisan T.T

ni akak saya :) penat tunggu akak lg sorg carik kasut -.-

oke ni macam makcik indon kan? HAHHAA 
muke penat gile. pose weh pose tengah2 panas, sesak ngan org ramai.
air cond dlm sogo tu da x rase dah :(

oke lepas tu kiteorg pegy jalan TAR pulak.
pehhhhhhh yang ni lagi la mencabar keimanan.
punye la ramai. macam ade perhimpunan ape je. -.-
memang fed up nak cari barang raya. x nampk barang pon.
nampk org je hahaa.

last2, saya beli cardigan je. k tade kne mengena ngan raya :P
lagipon ni akak belanja :D thanks ! hahaa. yay !

so time balek semula ke LRT, nak beli token tu satu hal.
k memang rase nak pitam. :(
tp alhamdullilah dlm tren tu dpat duduk . yay !
mula2 je kosong. da smpai stesen masjid jamek, 
peh sume serbu masuk.

tren ini saya yang punyaaaaaaa ! HAHAHAHA 

oke tudung akak da berserabut haha.

sampai je Bandar Tasek Selatan,
trus kiteorg naek kete pegy berIFTAR :)
hehehe. 
makan ikan siakap masak stim, ikan siakapmasak sweet sour,
tomyam campur, ayam masak halia, telur dadar, kailan ikan masin,
sotong celup tepung, roti john, murtabak n bubur jagung.
k gile banyak -.- haha.

sampai je umah, trus sambut bufday akak pulak :)
makan2 kek. hehee.
esok la update pasal bufday tu.
oke byebye ! 




Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P

10 comments:

haz said...

haz lak br nk g jalan tar esok. hee ^^

sha_azmi said...

hehe panas2 pun xpe,jnji shopping

FaFa EhA said...

@haz : hehehe selamat berpanas2 :P

@sha_azmi : hahaha kan kan !

Pecinta pink^^ said...

g sogo tak ajak eh?hukhuk ..shopping sakan eh:P hehe

KorN said...

kalo time nak raya, akak aku ajak pi shopping aku taknak ikut... penat berjalan sehari suntuk,, beli nya satu brg ja

adibahfaizah said...

raya tawn lepas dh pg SOGO n jalan TAR...giler sesak dengan segala manusia. .tahun ni tanak pg dah. hahaha

FaFa EhA said...

@pecinta pink : hahaha takbbole nk ajak. sesak sgt. nng awk pengsan, sy risau :( :P tak shopping sgt pon. penat je lebih hahaha

FaFa EhA said...

@korn : ahahaha tau pon. penat je kan

@adibah faizah : oke tahun depan tanak pg dah hahaha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Sempat duduk ats lantai erk.. Herk sogo.......

FaFa EhA said...

haahha klu duk atas lantai, konfirm kne pijak. sbb sesak sgt