Comot-Comot Sekalian :P

Thursday, November 8, 2012

Berikan aku kekuatan

salam guys :)
ya Allah da lama sangat tak update blog ni. 
last update 26 october time hari raya Aidiladha.
sangat2 lah busy dengan assignment, test dan quiz.
tapi skang ada lah masa lapang sikit ..

*A million feelings. A thousand thoughts. A hundred memories. *

Alhamdullilah sekarang musim hujan.
hujan itu kan rahmat.
berdoa ketika ujan, insyaAllah akan dimakbulkan.
mungkin sebab itu, Allah menguji saya dengan pelbagai dugaan
agar saya mengingatiNYA sentiasa,

ya Allah maafkan saya jika selama ni saya khilaf,
terima kasih atas ujian dan dugaan yang semakin hari,
membuatkan saya semakin kuat.
ya Allah berikan aku kekuatan untuk menghadapi hari hari mendatang..
aku insan yang lemah.. 

kawan2 mungkin selalu nampak saya setiap hari gelak,
buat orang ketawa..
tapi jauh di sudut sanubari, Allah je yang tau.
terlukanya hati ni.. pedih, perit.. 

bukan senang untuk menjaga hati sendri kan?
kadang2 kita lupa yang kita ada hati, ada perasaan,
sampai lah satu ketika bila ianya sakit, 
kita sedar kita harus bagi masa untuk dri sendri jugak
bantu aku Ya Allah. aku hanya ingin kuat. hati yang kuat. 

setiap hari saya rindukan kenangan lalu..
setiap hari saya bertanya kepada diri sendri, kenapa jadi mcm ni.
ape salah saya.. kenapa dan kenapa.
saya cuba tuk lari, cuba tuk lupakan.
tapi gagal. makin ingat, makin kerap ia muncul.
kadang2 saya cemburu lihat kebahagiaan orang sekeliling.
ya Allah.. berikan aku kesabaran. 

oke lah. jiwang pulak. ehehe
dah lama sangat tak luah kt blog ni haa.. :P
doakan saya untuk terus kuat. insyaAllah aminnnnnnnnnnnn.. 


i am just love all these quotes below :) 

*Don't make her wait for you just because you know she will. 
You have to know that everyone can get tired of waiting.*

*I might look quiet,slow,stupid&sometimes pretend like I dun care or whatever u call it.
But,dun forget, Im still a human.I have a feelings too*

*Don't tell God that you have a big problem, 
tell your problem that you have a big God. :)*

*Appreciate her while you still have the chance. 
It might be too late when you see some other guys respect her more than you do.*

*Never have false hope for granted wishes, 
but always have true faith in answered prayers*

*Sometimes, you need PATIENCE in order to find true happiness. 
It won't come fast and it won't come easy, but it will be worth it.*

oke done :)
Assalamualaikum n byebye !




Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P

6 comments:

hazwan hairy said...

wahh muncul dgn kata2...hehehe....

FaFa EhA said...

haha harusssla

Lady said...

Cantik ayatnya :) btw singgah sini

FaFa EhA said...

hhehe alhamdullilah terima kasih :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

puitis ayat.
2. terus usaha..
3. cekal selalu.

FaFa EhA said...

terima kasih :) insya Allah !