Comot-Comot Sekalian :P

Wednesday, February 5, 2014

Bercuti di Langkawi :) (Part 3)

Assalamualaikum :) 
Bercuti di Langkawi (Part 1) Eha da kongsikan tentang hari pertama di Langkawi
dan Bercuti di Langkawi (Part 2) Eha pon da kongsikan untuk hari kedua...
haa sekarang ni tiba lah hari terakhir iaitu hari ketiga.
kami pergi bercuti di Langkawi ni hanya untuk 3 hari sahaja :(

untuk hari ketiga ni, 
mula mula ingatkan tak sempat nak pergi melawat tempat2 popular di Langkawi
sebab kami ambil tiket pulang ke jeti kuala kedah jam 2 petang..
tapi, Alhamdullilah sempat jugak pergi ke Makam Mahsuri 
lepas Umi abes shopping kat Idaman suri. hihi. 
kat Idaman Suri je dah berjam. -.- 

kalau dulu masa Eha kecik2 datang ke Makam Mahsuri ni 
tak ada benda menarik sangat dan nampak kosong je..
tapiii sekarang ni dah ada Muzium kecil, replika rumah kedah, 
ade tayangan video tentang kisah hidup Mahsuri, 
dan kawasan Makam Mahsuri pon dah cantik :)

harga tiket, warganegara dewasa, RM7 dan kanak2 RM3.50
bagi pelancong, dewasa RM15 dan kanak2 RM7


* main entrance Makam Mahsuri *

* Telaga Mahsuri *

menurut description kat telaga ni, 
katanya air telaga Mahsuri ini tak pernah kering 
dan sesiapa yang membasuh muka dengan air dari telaga ini akan dapat jadi awet muda. 
kononnya Mahsuri mandi menggunakan air telaga ni dan sebab tu Mahsuri cantik :)


* Rumah Mahsuri, Makam Mahsuri *

kami ke Makam Mahsuri ni kejap je sebab nak kejar waktu feri.
untuk kemudahan korang yang nak ke Langkawi, 
Eha sarankan beli tiket pergi dan balik sekaligus
sebab senang takyah nak beratur panjang bila nak balik nanti :) 



haaa ambik tuu.. 3 troli Umi shopping. haha
kami la yang berat bahu nak menggangkutnya. 
tapi takpe asalkan Umi bahagia kan :)
kami pulang ke Jeti Kuala Kedah jam 2ptg. 

so ini sahaja entry tentang percutian kami ke Langkawi ..
kepada korang yang tak pernah ke Langkawi, 
jom laa apa tunggu lagi. hihi
byebye ! thanks for reading. 
sayoonaraaaaa ^.^


Thanks Budak Comot. Komen la sikit :P

2 comments:

Nurul Ain said...

hai awak. saya nak tnya psl masscom la. sy dpt smbung degree masscom interpersonal. ade wechat or wassap tak?

FaFa EhA said...

haii awak. boleh2 :) wechat awk ape?